Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Brak komentarzy

Przepis na zdrowe śniadanie - owsianka z jabłkami

Przepis na zdrowe śniadanie – owsianka z jabłkami

| On 09, Lis 2017

Śniadanie to posiłek, którym możemy dobrze rozpocząć dzień. Pożywne, wartościowe i smaczne, wywołuje uśmiech na twarzy i dodaje energii. Owsianka z karmelizowanymi jabłkami to jeden z tych kulinarnych pomysłów, które warto wypróbować na pierwsze danie. Pełna składników odżywczych, z aromatycznymi dodatkami, zasmakuje wszystkim domownikom i rozpromieni każdy poranek!

Owsianka z jabłkami i cynamonem, przygotowana na mleku roślinnym z dodatkiem naturalnych słodkości, to propozycja dla osób ceniących wartościowe posiłki i wyjątkowy smak. Idealne pierwsze śniadanie, które pozytywnie nastraja na resztę dnia.

Moim sekretem owsianki, dzięki którym uzyskamy karmelowo – miodowy smak jest syrop trzcinowy (tutaj). Jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych słodzików czy syropu klonowego, ponieważ nie zawiera konserwantów i sztucznych składników. Dzięki nim poranna owsianka będzie złociście piękna i kusząco słodka. To sposób na słoneczne poranki nawet w pochmurny dzień!

Owsianka z karmelizowanymi jabłkami

Składniki:

  • 3 duże jabłka
  • 100 g cukru trzcinowego 
  • szczypta cynamonu
  • 100g płatków owsianych błyskawicznych
  • 300g mleka roślinnego
  • syrop trzcinowy do polania

Sposób przygotowania:

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Na patelnię wsypać cukier i podgrzewać, aż powstanie karmel, nie mieszać. Dodać jabłka i cynamon, dusić 5 minut. Dodać płatki owsiane i wymieszać. Wlać mleko i gotować chwilę, aż owsianka zgęstnieje. Przed podaniem polać syropem trzcinowym.

Napisz komentarz

Projekt i realizacja: pisanczuk.com